Nakon što ste provjerili je li Vaša željena domena slobodna, morate registrirati željenu domenu kako biste osigurali da ona ostane u Vašem vlasništvu.

Netdomena Vam nudi:
- kompletnu uslugu registracije domena
- smještaj Vaših stranica na internetu po najsuvremenijim tehničkim standardima
- najpovoljniju cijenu u Hrvatskoj

O domenama

Com-, net- ili org-domene
(primjer: www. vaše-ime.com)

Com-domene su najpoznatije na svijetu. Sveukupno je dosad registrirano više od 21 000 000 com-domena diljem svijeta. Prednost prema drugim domenama je sljedeća: neovisno o tome u kojoj državi živite, com-domene se smatraju kao internacionalne domene, koje, tako bi se moglo reći, hijerarhijski stoje iznad vršnih domena pojedinačnih država (kao n.pr.: hr-domena, stoji za Hrvatsku; it-domena, stoji za Italiju; de-domena, stoji za Njemačku; itd.).

Samo značenje kratice “com” je engleska riječ “commercial”, što bi na hrvatskom značilo “komercijalno”.  Kratica “net” stoji za englesku riječ “network” (= mreža), a kratica “org” za “organization” (= organizacija”).

Shvaćajući, da iz dana u dan nestaje sve više slobodnih vršnih domena, mi predlažemo i svakom pojedincu nudimo registraciju domene po najpovoljnijoj cijeni u Hrvatskoj, kako bi si zauvijek osigurali identitet Vašeg osobnog, obiteljskog, poduzetničkog ili bilo kakvog drugog imaginarnog identiteta na internetu.

U kombinaciji s našom ponudom "NetStart, NetBusiness i NetPremium" mi Vam nudimo besplatno registriranje .com, .net, .org, .biz, .info, .com.hr, ili besplatne .hr domene.
                                                  
Hr-domene
(primjer: www.ime-vašeg-obrta.hr)

Ako želite osigurati hr-domenu, bitno je da ispunite sljedeće uvjete:
(uvjeti Hrvatske akademske i iztraživačke mreže)
- morate imati status pravne osobe, t.z. da morate imati svoje poduzeće, obrt ili sl.
- možete registrirati samo jednu domenu
- ime domene mora biti isto kao ime pravne osobe, t.j. Vašeg poduzeća, obrta ili sl. (primjer: KVaše poduzeće se zove “Jabuka d.o.o.”, t.z., da bi se Vaša domena trebala zvati K“www.jabuka.hr”)

Biz- i info-domene
(primjer: www.vaše-ime.biz)

Biz- i info- domene su relativno nove vršne domene. Kratica “biz” stoji za englesku riječ “business” (= poslovanje), a kratica “info” za englesku riječ “information” (= informacija). Biz-domene su namjenjene komercijalnoj uporabi, ali ih efektivno isto kao kod com-, net-, org- i info-domena svatko može registrirati. Jedan od ciljeva uvođenja biz-domena je ponuditi vršnu domenu koja bi pružila mogućnost registracije imena i naziva koji su pod com-domenom već zauzeti.

U kombinaciji s našom ponudom “Net 100, Net 250 i Net 500”” nudimo Vam besplatno registriranje biz-, info-, com-, net-, org- i hr-domena.

Tehničke informacije
Neovisno o tome za koju vršnu domenu se odlučite (biz-, info-, com-, net-, org- ili hr-domena), Vaše željno ime mora ispunjavati sljedeće uvjete:
- sastoji se samo od znakova iz skupa, koji čine: 26 slova engleske abecede (pri čemu se ne Krazlikuju velika i mala slova), znamenke “0 - 9” i znak”-”
- ne mogu se dakle koristiti sljedeća slova iz hrvatske abecede (ć, č, đ, š, ž)
- sastoji se od najmanje 3, a najviše 65 znakova
- prvi i zadnji znak u nizu ne može biti “-”
- ne može se sastojati samo od znamenki

Naziv domene mora biti u skladu s postojećim pozitivno pravnim propisima, kao i općim etičkim i moralnim načelima, tj. ne smije biti uvrjedljiv za treće osobe.

Naziv domene ne smije korisniku domene omogućavati lažno prisvajanje identiteta trećih osoba.

Naziv domene ne smije biti jednak zaštićenom žigu, posebno zaštićenom verbalnom znaku, osim ako podnositelj zahtjeva - korisnik domene, nije vlasnik zaštićenog žiga.

U slučaju prigovora treće osobe korisniku domene proizašlih iz zlorabe domene, Netdomena ne snosi nikakvu odgovornost prema stranama u sporu.